Hantverk- eller servicejobb…

070227_043-allians.jpg

Regeringen har ett intensivt år bakom sig – Allians för Sverige har genomfört en stor del av det som vi lovade väljarna innan valet. Trots det hävdade Mona Sahlin att det aldrig funnits en större klyfta mellan vad en regering säger och vad den genomför. Undrar vart Mona Sahlin varit det senaste året.

Medan (s) i sin skuggbudget bara persenterar gammal skåpmat för att lösa de problem som deras egen politik skapat, har alliansregeringen målmedvetet arbetat för att få fler i jobb, minska utanförskapet och stärka välfärden. Vi går nu också vidare med viktiga välfärdsreformer inom till exempel tandvård, äldreomsorg, psykiatri och med satsningar på skolan. Till detta skall läggas allt som blir möjligt i våra kommuner, landsting och regioner.

S verkar tycka att det är bättre att hålla kvar människor i utanförskap än att det går till hantverks- eller servicejobb. Alla kan och vill inte välja högre utbildning. Dessutom har de en märklig definition på kunskap och kompetens. Deviset verkar vara att fler utbildningsplatser i AMS och Komvux alltid är bättre. Kvaliteten på utbildningen verkar inte spela någon roll.

Vad gäller förändringarna i reglerna för deltidsarbetlöshet kan vi glädjande notera att allt fler kommuner tänker erbjuda möjligheten för människor att gå upp till heltid. S har tidigare också drivit förändringar för deltidssanställda och har velat lagstifta om rätten till heltid. Med vår politik sätter vi press på arbetsgivare att erbjuda heltid utan att öka barriärerna in på arbetsmarknaden genom lagstiftning, samtidigt som individen fortfarande kan välja om han eller hon vill jobba deltid eller heltid. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: