S vill höja skatten för alla…

skat3.jpg

Just nu pågår behandlingen av regeringens statsbudget och således även opposittionens motförslag för 2008. budgetalternativen från oppositionen är milt uttryckt spretiga. Gemensamt är dock att arbetslinjen ska försvagas.

S vill höja skatten för alla som tjänar mer än 19 000 kronor i månaden. Det gör att en sjuksköterska med socialdemokratisk politik får 5000 kronor mindre om året för sitt arbete. Vänsterpartiet går ännu längre och vill ta bort jobbskatteavdragen helt, så att en sjuksköterska får 13 00 kronor i högre skatt per år. Miljöpartiet vill höja marginalskatterna; det ska helt enkelt löna sig sämre att arbeta mer.

Tittar man närmare på socialdemokraternas budgetaltternativ visar den i praktiken en orättvis och oansvarig politik. Med s-politik får Sverige en procents lägre tillväxt, 20 miljarder sämre finansiellt sparande och 60 000 färre jobb. Detta är inte bara en tragedi för dem som blir lämnade kvar i utanförskab, utan den innebär även att välfärden krymper.

Vår regering sätter låginkomsttagarna i framsätet genom att de nu procentuellt sett får de största skattesänkningarna. Att låginkomsttagare äntligen fårlöner som bättre går att leva på ökar friheten och rättvisan. Samtidigt måste det fortfarande löna sig att ansränga och utbilda sig.

Oppositionens budgetförslag innebär även en nedmontering av rättsväsendet. I en tid då vi står inför stora utmaningar från bland annt organiserad brottslighed vill S dra ner anslagen till landets domstolar och kriminalvård med 240 miljoner under åren 2008 till 2010. Det motsvarar 6000 brottsmål per år som inte kan hanteras och hela en miljon färre dygn av kriminalvård. Vänsterpartiet å sin sida vill göra kraftiga besparingar på polisen, som i deras skuggbudget får 2,1 miljarder kronor mindre kommande tre år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: